De oprichter

Stichting PBB is een stichting met als doel het behartigen van de belangen en rechtsbescherming van verstrekkers van risicobepalend kapitaal. De Stichting is opgericht op 22 november 2013 en heeft haar zetel gevestigd in de gemeente Eindhoven.

Het gezicht achter…

Mijn naam is Piet Bakx, geboren en getogen in Oostelbeers. Inmiddels woon ik in Eindhoven, en ben getrouwd met Anneke. Samen hebben wij een dochter, zoon en twee mooie kleindochters. In mijn vrije tijd ben ik graag bezig met: pensioenen, belonen en beleid.

Na de LBO opleiding metaalbewerking ben ik in 1973 in dienst gekomen bij Philips Eindhoven als fijnmetaalbewerker. In de avonduren heb ik MBO werktuigbouwkunde gevolgd, aansluitend HBO fijnmechanische techniek + werktuigbouwkunde alsmede de HBO applicatie fijnmechanische techniek / mechatronica.

Als jonge werknemer van Philips heb ik meteen gebruik gemaakt van de mogelijkheid om converteerbare obligaties aan te kopen. Door bedrijfskunde te kiezen als afstudeerrichting tijdens de MBO opleiding werktuigbouwkunde is mijn interesse gewekt voor het beleggen en ben ik dat ook daadwerkelijk gaan doen.

Ik heb in totaal meer dan 40 jaar bij Philips en VDL gewerkt. Mijn laatste werkzaamheden heb ik onlangs binnen de verzelfstandigde Unit van VDL ETG Technology & Development BV als Mechanisch Constructeur, NX-CAD, uitgevoerd. Meer informatie over mijn werk treft u aan op internetsite van LinkedIn.

Ik heb reeds ervaring als voorzitter voor een stichting beleggen opgedaan.

Mijn doelstelling 

Een belangrijke doelstelling van mij is de particuliere beleggers te laten ervaren dat onze stichting de juiste bedrijven, die continu marktconforme bedrijfsresultaten blijven realiseren, bezoekt en participeert in algemene vergaderingen van aandeelhouders, AVA’s, in het gevoerde beleid.

Een rol van onze stichting is o.a. het toetsen of de bedrijven sociaal, rechtvaardig en volgens de richtlijnen van goed werkgeverschap hun winsten hebben behaald.

Meer informatie?

Wilt u graag meer informatie over Stichting PBB, neem dan contact op via onderstaande gegevens of het contactformulier.

Piet Bakx
Oprichter Stichting Persoonlijk Beter Beleggen

Kantoor:
+31 (0) 40 84 55 585
Mobiel: +31 (0) 63 93 13 948
Mail: info@stichtingpbb.nl
Contactformulier

Welkom

Graag heet Stichting Persoonlijk Beter Beleggen u welkom op de vernieuwe website Beleggen met het nieuwe normaal: Het nieuwe normaal is ook van toepassing in...

Lees verder >>
Feed Them Social: TikTok Feed not loaded, please add your Access Token from the Gear Icon Tab.